01.05.2014

POZIV NA PRVOMAJSKI PROTESTNI SKUP U BEOGRADU

Preuzeto sa sajta Nezavisnost
Reprezentativne sindikalne centrale: Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost i Savez samostalnih sindikata Srbije su danas, 30. aprila, u periodu od 12 do 14h, na četiri lokacije u Beogradu (kod Terazijske česme, u Knez Mihailovoju lici kod Filozofskog fakulteta, na Slaviji i na Ušću), delili propagandni materijal, pozvajući Beograđane na protestni skup kojim će obeležiti Prvi maj, Međunarodni praznik rada. Čelnici reprezentativnih sindikalnih organizacija, Branislav Čanak i LjubisavOrbovićsu, ispred Terazijske česme, održali i konferenciju zamedije.

Štandovi sa propagandnim materijalom su, u istovreme, bili postavljeni i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Prvomajski skup u Beogradu počinje u četvrtak, u 12,00 sati naTrgu "Nikole Pašića", a nakon uvodnih govora,okupljeni će se prošetati ulicama u centru grada, kako bi ukazali na siromaštvo, socijalnu nepravdu, ugrožena prava radnika, nezaposlenost i ostale probleme koji optrerećuju svet rada u Srbiji. Reprezentativni sindikati će, objedinjenim snagama, pozvati radnike na solidarnost i jedinstvo u odlučnoj borbi za bolju i pravičniju budućnost.

Manifestacija povodom Međunarodnog praznika rada, 1. maja, biće završena na Trgu Slavija, polaganjem cveća ispred spomenika Dimitriju Tucoviću, osnivaču organizovanog radničkog pokreta u Srbiji i velikom borcu za radnička prava.