16.07.2014

PISMO PODRŠKE SAVEZA SINDIKATA REPUBLIKE SRPSKE

Poštovane koleginice i kolege,

Savez sindikata Republike Srpske, sa svojim članovima i članicama, svim srcem i svom snagom podržava istorijsku borbu protiv porobljavanja radnika Republike Srbije.

Zgroženi smo postupcima Vlade Srbije, kao socijalnog partnera, u iracionalnom stavu da će novim Zakonom o radu, koji je u stvari Zakon za poslodavce a protiv radnika, otvarati nova radna mjesta i tako smanjiti stopu nezaposlenosti.

Ispostaviti fakturu za sve političke i ekonomske promašaje u jednoj zemlji radnicima je grijeh, koji se ne prašta i ne zaboravlja.

Želimo vam da budete jedinstveni, dovoljno hrabri, da sve bahate eksploatatore radnika i čovjeka pošaljete u istorijski zaborav i odbranite civilizacijske tekovine: tri osmice, zarađenu platu, sigurno i zdravo radno mjesto.

Nije zgoreg da napomenemo da Republika Srpska s pažnjom prati dešavanja u Srbiji, kao i da su mnoga zakonska rješenja, donesena u Srbiji, u istom obliku donesena i u Republici Srpskoj.

Zbog toga je naša podrška, ne samo sindikalno iskrena vama, nego i podrška nama samima u borbi za radnička prava.

Uz vas smo u borbi za čovjeka, radnika, za sindikat kao jedinog istinskog zaštitnika ljudskih, radničkih i sindikalnih prava.


SREĆNO

Predsjednica

Ranka Mišić