17.07.2014

JOŠ JEDNA MANIPULACIJA JAVNOSTI VEZANA ZA ZAKON O RADU

Danas su u nekim sredstvima javnog informisanja (B 92, RTS…) objavljene informacije sa bombastičnim naslovima, kao npr: ‘’SINDIKATI ODUSTALI OD PROTESTA – PRIMIO IH MINISTAR VUJOVIĆ’’. U sklopu događanja u proteklih nekoliko dana vezanih za odluku Vlade da usvoji i, po hitnom postupku, uputi u skupštinsku proceduru zakone o izmenama i dopunama Zakona o radu i Zakona o PIO, svako ko pročita takav naslov odmah pomisli da su UGS NEZAVISNOST i Savez samostalnih sindikata Srbije odustali od protesta najavljenog za četvrtak, 17. jula ove godine.

NARAVNO, TO NIJE TAČNO !!!

Pripreme za ovaj protest teku normalno i u četvrtak se u Beogradu očekuje najmanje 10.000 učesnika protesta samo iz redova ova dva Sindikata. Prema iskazanom interesovanju i najavama, pridružiće nam se još nekoliko hiljada članova drugih sindikata, nevladinih organizacija, političkih stranaka i pokreta, udruženja građana i pojedinaca – građana kojima najavljene ‘’reforme’’ direktno ugrožavaju standard i egzistenciju.

Ovo je samo još jedan primer manipulacije i svesnog obmanjivanja javnosti od strane vlasti i tzv. ‘’slobodnih i nepristrasnih’’ medija. Spinovanje informacija nije im strano.

D A K L E !!!

Protest zakazan za 17. juli će se održati prema utvrđenom planu i još jednom POZIVAMO SVE GRAĐANE, ČLANOVE SINDIKATA I ONE KOJI TO NISU, DA MIRNO, DOSTOJANSTVENO, U SKLADU SA VAŽEĆIM PROPISIMA I PRINCIPIMA KULTURE DIJALOGA, NA OVOM PROTESTU ISKAŽU SVOJE NEZADOVOLJSTVO ODNOSOM AKTUELNE VLADE, NE SAMO PREMA SOCIJALNIM PARTNERIMA, VEĆ, PRE SVEGA PREMA SVOJIM GRAĐANIMA, PROIZVOĐAČIMA – STVARAOCIMA SVIH MATERIJALNIH I NEMATERIJALNIH DOBARA.


VIDIMO SE SUTRA !!!!