17.06.2016

Оdržan je IV Kongres GS SITEL NEZAVISNOST

Na osnovu Odluke Glavnog odbora Granskog sindikata saobraćaja i telekomunikacija ’’Nezavisnost’’, o održavanju IV Kongresa, načinu izbora, broju i strukturi delegata za Kongres, izboru članova Glavnog i Nadzornog odbora

01. juna 2016. godine, u Beogradu, u Sava centru
održan je IV Kongres GS SITEL NEZAVISNOST

Kongresu su, osim delegata prisustvovali i potpredsednik UGS NEZAVISNOST – Zoran Stojiljković, izvršna sekretarka – Zlata Zec, predsednici granskih sindikata UGS NEZAVISNOST – Dejan Titović, Tomislav Živanović, Zoran Ilić, Saša Dimitrijević, Dragan Milanović, potpredsednik Sindikata penzionera – Miloš Grabundžija, izvršna sekretarka GS JSKD – Violeta Gojković i stručne službe UGS NEZAVISNOST.

Kongres je počeo sa radom 01.06.2016.godine u 11,10 časova horskim izvođenjem Internacionale, nakon čega je Kongres otvorio, pozdravljajući delegate i prisutne goste, Aleksandar Titović, predsednik Granskog sindikata saobraćaja i telekomunikacija ’’Nezavisnost’’.

Aleksandar Titović je, u skladu sa predlogom Glavnog odbora GS SITEL NEZAVISNOST, pročitao predloženi Dnevni red, koji su, delegati Kongresa, jednoglasno, usvojili.

U skladu sa Odlukom, na izbornim sastancima u delatnostima GS SITEL su izabrana 52 delegata. Osim toga, u radu IV Kongresa učestvuju i članovi Glavnog i Nadzornog odbora što čini ukupno 82 učesnika sa statusom delegata. Prebrojavanjem evidencionih listića konstatovano je da Kongresu prisustvuje svih 82 učesnika sa statusom delegata.

Delegati Kongresa su, jednoglasno, usvojili Statut Granskog sindikata saobraćaja i telekomunikacija ’’Nezavisnost’’, kao i Deklaraciju.

Izveštaji o radu Granskog sindikata saobraćaja i telekomunikacija ’’Nezavisnost’’ i Nadzornog odbora, za period između III i IV Kongresa, usvojeni su jednoglasno.

Delegati Kongresa su, jednoglasno, dali razrešnicu dosadašnjim članovima organa Granskog sindikata Saobraćaja i telekomunikacija ’’Nezavisnost’’- Glavnom i Nadzornom odboru, i zahvalili im na dosadašnjem uspešnom radu.

Verifikaciona komisija je konstatovala da su članovi Glavnog i Nadzornog odbora birani na sindikalnim sastancima u delatnostima, u skladu sa Odlukom Glavnog odbora GS SITEL NEZAVISNOST o načinu izbora, broju i strukturi članova Glavnog i Nadzornog odbora.

Delegati Kongresa su, jednoglasno, verifikovali 22 člana Glavnog odbora, biranih na izbornim sastancima u delatnostima, i to:

Red Br. IME I PREZIME PREDUZEĆE - MESTO

1. ALEKSANDAR TITOVIĆ POŠTA - POŽAREVAC
2. SNEŽANA MARKOVIĆ POŠTA - BOR
3. TAHIR ADEMOVIĆ POŠTA - NOVI SAD
4. SLAVOLJUB MINČIĆ POŠTA - ZEMUN
5. DRAGAN JANKOVIĆ POŠTA- NOVI SAD
6. ZORAN VUČELJIĆ POŠTA- ZAJEČAR
7. PREDRAG VESIĆ POŠTA -KRUŠEVAC
8. ZORAN JOVANOVIĆ POŠTA-BEOGRAD
9. SNEŽANA KRAJINOVIĆ POŠTA-ŠABAC
10. VLADAN SAVIĆ POŠTA-VALJEVO
11. NEBOJŠA KARABATIĆ POŠTA-SOMBOR
12. RADOMIR VASILJEVIĆ POŠTA-KRALJEVO
13. DRAGANA ŠEGOVIĆ POŠTA-BOR
14. RATOMIR MAKSIMOVIĆ POŠTA-PRIŠTINA
15. DRAGAN PANIĆ TELEKOM SRBIJA AD - SREMSKA MITROVICA
16. SAŠA RAJIĆ TELEKOM SRBIJA AD - ZAJEČAR
17. ZORAN VUČKOVIĆ INFRASTRUKTURA AD - BEOGRAD
18. JELENA JOVOVIĆ ŽELEZNICE SRBIJE AD - BEOGRAD
19. SINIŠA STEVIĆ INFRASTRUKTURA AD - POŽAREVAC
20. MIROSLAV MIJAJLOVIĆ JAT TEHNIKA - BEOGRAD
21. ZENITA PJANIĆ PEROVIĆ BANKA POŠTANSKA ŠTEDIONICA - BEOGRAD
22. SLAĐANA ĐORĐEVIĆ TELENOR DOO - BEOGRAD

Delegati Kongresa su, jednoglasno, verifikovali 6 članova Nadzornog odbora, biranih na izbornim sastancima u delatnostima, i to:

Red Br. IME I PREZIME PREDUZEĆE - MESTO

1. ZORAN TOŠIĆ POŠTA- NIŠ
2. MIODRAG SIMIĆ POŠTA - TRSTENIK
3. DRAGOJLO BRKOVIĆ TELEKOM SRBIJA AD - ZAJEČAR
4. NEVENKA PEROVIĆ BANKA POŠTANSKA ŠTEDIONICA - BEOGRAD
5. SLOBODAN MILOVANOVIĆ INFRASTRUKTURA AD - BEOGRAD
6. VESNA POPOVIĆ JAT TEHNIKA - BEOGRAD

Za predsednika Glavnog odbora GS SiTEL NEZAVISNOST izabran je jednoglasno - Aleksandar Titović, zamenika predsednika, jednoglasno – Snežana Marković, sekretar je Vesna Popović koja tu funkciju profesionalno obavlja.

Glavni odbor je, jednoglasno, na predlog predsednika Aleksandra Titovića, da Izvršni odbor ostane isti kao u prethodnom sazivu, izabrao Izvršni odbor u sledećem sastavu:

 ALEKSANDAR TITOVIĆ,
 SNEŽANA MARKOVIĆ,
 DRAGAN PANIĆ,
 MIROSLAV MIJAJLOVIĆ,
 ZORAN VUČKOVIĆ,
 TAHIR ADEMOVIĆ,
 ZENITA PJANIĆ PEROVIĆ i
 SLAĐANA ĐORĐEVIĆ.

Za predsednika Nadzornog odbora izabran je Zoran Tošić.

Predsednik Glavnog odbora GS SiTEL NEZAVISNOST Aleksandar Titović zahvalio se na ukazanom poverenju, ističući da nas sve čeka izuzetno težak period, ali da smo obrazovani i spremni za sve izazove koji nam predstoje.