19.08.2013

„DOSTA!!!“ - KREĆE KAMPANjA UGS NEZAVISNOST

Od 26. do 30. avgusta ove godine, u četiri grada (Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac), na šest punktova, po osam sati dnevno (od 10 do 18), kreće kampanja UGS NEZAVISNOST pod nazivom „DOSTA!!!“.

Cilj kampanje je da se našim članovima, ali i najširoj javnosti, skrene pažnja na krajnje nepovoljan ekonomski i socijalni položaj građana Srbije, na nemogućnost ostvarivanja osnovnog ustavnog prava – prava na rad, kao i na kršenje prava iz rada i po osnovu rada (neisplaćivanje zarada i drugih primanja iz rada, neuplaćivanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, stalno pooštravanje uslova za sticanje prava iz PIO i za nezaposlene, kao i smanjenje nivoa tih prava, izmene radnog zakonodavstva na štetu zaposlenih, kršenje sindikalnih prava...itd).

Istovremeno, kroz kampanju će se promovisati stavovi UGS NEZAVISNOST o ovim pitanjima, kao i predlog mera i aktivnosti koje UGS NEZAVISNOST ima nameru da sprovodi, u skladu sa ustavnim i zakonskim ovlašćenjima, te svojim programskim dokumentima.

Pozivamo vas da u što većem broju učestvujete u ovoj akciji i time dokažete da je UGS NEZAVISNOST organizovana i snažna organizacija koju i vlast i drugi socijalni partneri treba da respektuju, s jedne strane, i da date konkretan doprinos bržem i efikasnijem rešavanju problema sa kojima se naši članovi i svi zaposleni svakodnevno susreću.

Očekujemo vas u našoj zajedničkoj akciji.